torsdag 29 mars 2018

Vi är Mölndal Fotboll och Ahmed är med oss

Det har varit en tung och kall dag.
Idag gav migrationsdomstolen, som så många gånger förr avslag på asylansökan från en ungdom på flykt, en ung kille vars historia inte bedömdes som trovärdig.
Men idag gick det rakt in i hjärtat.
Just idag kom tårarna.
Idag gällde det vår Ahmed.

Vi visste att det kunde komma men vi hade samtidigt förhoppningar om att Migrationsdomstolen skulle ta hans berättelse på allvar. Vi hoppades förgäves. Vi lever i en besynnerlig tid där humanism och förnuft får stå tillbaka. Då finns inte plats i Sverige för en ung killes berättelse. Då finns inte plats i Sverige för Ahmed. Och plötsligt blev Sverige än mer kallt.

I tre år har Ahmed spelat med Mölndal Fotboll. I tre år har Ahmed varit en i laget. Hos oss finns det plats. Vi hade seriepremiär idag, en helt vanlig match som idag gällde så mycket mer. Det var minusgrader på Heden, planen var hal, fötterna frusna. Vi var skakiga i början, fick tidigt två mål i baken och såg förvirrade ut. Men vi reste oss, Ahmed växte, laget blev bättre och bättre. När domaren blåste av hade vi vunnit med 7-3. En liten seger i stunden men en stor seger på ett annat plan. För vi är Mölndal Fotboll och Ahmed är med oss. Så länge det finns en mikroskopisk chans att den sista desperata överklagan tas upp så tror vi på det. Och spelar vidare.

Det har varit en tung och kall dag. Som ändå slutade hoppfullt och varmt. Jag fick nyss ett SMS:

"Jag vet att alla killarna som spelar i Mölndal är mina bröder. Jag är glad nu" och en smiley.

En strimma ljus att ta med in i helgen. Sedan är det vardag igen, träning och match, Ahmed är med..
1 kommentar:

Martin Luther King sa...

Ahmed, så tråkigt att höra. Jag kan bara instämma i vad Stefan skriver och hoppas på det bästa för dig.
Martin