söndag 11 juni 2017

Abbas sista träning

I morgon är ingen vanlig träning. Det är Abbas sista i Mölndal Fotboll. Och det är på ren svenska för jävligt.

16 juni ska Abbas "hem". Hem till Gnosjö. Ett hem han aldrig bott i. Men det är Gnosjö som har det administrativa ansvaret för honom och nu ska de ta hem honom. Då hjälper det inte att han bor i en fantastisk familj i Göteborg, har ett bra liv här med skola och inte minst med fotbollen hos oss. Han ska hem till Gnosjö och återigen ryckas upp från en trygg bas. Det är på ren svenska gör jävligt.

Minns när vi visade Abbas resa på en samling. Google maps på storbild; vandringen över bergen, gummibådet över medelhavet. Det var svårt att ta in då, men det är ta mig tusan ännu svårare att ta in att samhället nu ska rycka upp hans trygghet igen, av administrativa skäl. Det är på ren svenska för jävligt.

Så i morgon är det Abbas sista träning med oss. Det kommer att vara som vanligt men ändå inte. Det blir vårt tillfälle att visa gemenskap och empati. Inför fotbollen är vi alla lika, och en dag kommer samhället titta tillbaka på den här tiden, och fetskämmas..


6 kommentarer:

Anders Bäckner sa...

Väl uttryckt, Stefan!

Susanna Johansson sa...

Så ledsamt :(. Han är ju en i gänget.
Jag kommer sakna Abbas!!

Martin Luther King sa...

Ja vad säger man... Stefan du sätter ord på det vi känner. Ledsen och arg på en gång. Abbas - lycka till med fortsättningen, det har varit väldigt roligt att träffa dig.

Anonym sa...

Snygg gest med tröjan Stefan, o håller med, bra uttryckt.
Helena

Anonym sa...

Det var underbara dagar med er

Frida sa...

Fruktansvärt!!