söndag 25 januari 2015

Våren i MF P00

Om vårens inriktning!

Vi hade ju ett första spelarmöte för några veckor sedan, här är lite av vad vi kom fram till;

Målsättning/inriktning
Vi hade en gruppuppgift kring vår målsättning och hur vi ska satsa. Den gemensamma bilden var att alla vill vara seriösa i sitt fotbollsutövande. Det ger att vi kan ha en hög målsättning vilket innebär att vi också kan sätta höga krav på killarna. Det högsta kravet man kan sätta är att man alltid ska göra sitt bästa. Vi kommer inte sätta målsättning i form av förväntningar på resultat i vinster utan i prestation och utveckling utifrån förmåga. Det innebär att vi;
1. Alltid gör vårt bästa och vill utvecklas
2. Kommer på träning
3. Alltid hör av oss vid förhinder. Spelarna själva, inte via ombud..

Det är fortfarande så att vi uppmuntrar till träning vid sidan om, vi har några killar som tränar innebandy, friidrott, gymmar och spelar tennis. Helt ok..

Vi kommer i vår att ta ut lagen för match löpande utifrån kriterier ovan, missar man träning så missar man match.

Vi var inte helt överens om vilka serier vi skulle lägga oss i. Ska vi utmana de bästa i tvåan eller lägga oss i trean. Vi landade i att testa tvåan och ge det en chans. Vi vet att vi kan mäta oss med bra lag och det är fortfarande så att matchning är träning, vi kommer lära oss mkt på det och även ha nytta av det i de lägre serierna. Utgångspunkt är tre serier, 2-3-4. Dock inte bestämt än, hänger lite på samarbete med 01.. Det blev en diskussion om toppning. Ett ord med negativ klang och någon sa att det kan innebära att ta med de som har bäst inställning och vilja och det tycker jag vi kan skriva under. Vi har även samarbete med a-laget och några får testa på att träna med dem regelbundet eller då och då. Då väger vi också in mognad att kunna spela på deras villkor. Vi vill värna om våra guldkorn och det kan innebära både att få testa på och att få avvakta, det är ingen stress i det. Alla våra spelare har kapacitet att spela betydligt högre än div fem framöver.. ;)

Träningar
Som jag skrev senast; tis-tor-fre-sön under säsong. Just nu har vi bytt fredag mot lördag och inomhusspel. Räkna med det några veckor till. Det är ju vinter nu så håll ett öga på bloggen. Vi tränar bara om väder tillåter. Vi kan ev lägga in ngt fys och löppass istället men grunden är träning med boll. Helt ok att springa själv träningsfri dag. 
Vi kommer lägga in några teoripass under våren. Dessutom bokar vi in några träningsmatcher. Lindome och Hönö klara och Tölö på g. 

Lägret
Jag ska sammanställa läget ekonomiskt och återkoppla det så att vi kan värdera vad vi behöver göra för att nå målet. Det är fortfarande så att vissa bidragit ganska snålt till det här och andra mycket. Känner man att man inte gjort så mkt så är det bra att fundera kring det och hur man kan bidra. Resonemang om detta kommer vi väva in i ovan. Mer praktiska frågor börjar ju också bli aktuella. 

Inga kommentarer: