söndag 20 oktober 2013

Uppdaterat om träningar och matcher samt lite tankar om våren

Vi har pratat oss samman vi tränare lite om vinteraktiviteterna framöver..
Håll till godo;

Träning;

Vi kör som vi tidigare konstaterat tisdag, torsdag och lördag (Friskis). Däremot så kommer vi inte träna söndagar! Anledningen är att vi ser att det är matcher i princip varje söndag och då blir det lättare att vi helt enkelt lämnar ifrån oss den tiden till andra lag.

Lovveckan v.44 kommer vi inte att träna! Vi ledare har svårt på tisdag och torsdag och vi hoppar även lördag. Kan vara bra med ett brejk.. Vill man så kan man självklart gå ner på Freja under träningstiderna och lira..

Sista träning 10 dec.. Sedan tar vi jullov.. Vi tänker att vi har en liten avslutningsgrej 10 dec efter träningen. Det är ju fullt av luciaaktiviteter och julmys under den perioden så vi tänker oss ngt enkelt, typ julpizza eller något.

Matcher;

Vi ser vinterserien som tillfälle att träna på 11-mannaspel. Fokus på att öva hur vi ska spela. Vi kommer att formera oss i 4-5-1/4-3-3.. Det är lite "svårare" än det mer raka 4-4-2 som är vanligast men vi gör det för att vi vill fortsätta utveckla passningsspel och spelförståelse. Anders, vår tränarciceron har lagt ut en film nedan där han förklarar lite hur vi tänker. Han kommer också att skriva lite mer tankar..
Inför nästa säsong kommer vi att ändra grupperna som vi haft i höst. Nu under vinterserien kommer jag att utgå från befintliga grupper när jag lägger ut lagen, för enkelhetens skull.. Det blir dock justeringar eftersom grupperna är för 9-manna och några killar spelar innebandy.. Vi kommer också att ändra på några matcher, Kungsladugård och Amhult(vann Sanktan-bäst i Gbg) har bett om det och vi ser att förstaadventsmatcherna krockar och vi räknar med att vi behöver ha killar som dubblerar..

Våren;

Nämnde ju att vi kör nya matchgrupper och vi räknar med att vara med i två serier i vår, tre blir väl bra i 11-manna..
Vi tänker också att vi kommer att lägga in några halvdagar/heldagar i vinter/vår med lite längre träningar och teori. I vardagen så hinner vi inte riktigt med att "prata" fotboll och jobba med gruppen så vi kommer lägga energi på det i vår. Det kan också hända att vi lägger in ett träningsläger på våren. I sommar räknar vi med att vara med på cup som vanligt.. Måhända gör vi lite insatser för att samla pengar också.. Annika gör en satsning redan nu med att sälja Newbody. Återkommer med ett inlägg om det. Om ni vill köpa eller om ni vill sälja nu går det bra..

Nu Bron.. Grym serie, får ju ont i magen..

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Kan tipsa om att det är gratis träning på Friskis hela höstlovsveckan för alla ungdomar.
/Susanna