onsdag 3 april 2013

Talangträningen


Spelarlyftets talangträningar 2013

Information till spelare och ledare
i södra zonen

                                                                                                                     
Söndagen den 7 april är det dags för årets 2:a Talangträning med Spelarlyftet. Det är ca 1500 spelare anmälda i åldrarna 13-16 år. Fantastiskt glädjande! Av dessa är ca 160 målvakter! Fördelning mellan pojkar och flickor är ca 2/3 pojkar och 1/3 flickor. Underlaget är konstgräs.  

Samling 10.30 Landvetter IP, träning 11-12.40

Träningsinnehåll
Temat är denna gång är anfallsspel – 2 mot 1 situationer för utespelarna med överlämning för FP13, väggspel för PF14 och med överlappning för PF15-16. Målvakterna startar sitt pass tillsammans med mv-instruktörerna för att sedan övergå i den gemensamma träningen.
På denna Talangträning fortsätter vi med konceptet som vi kallar Förstärkt ADR. Det innebär att du som en del av uppvärmningen förstärker den ordinarie Aktiva Dynamiska Rörelsen med koordinativa rörelser, knäkontroll och snabbhet. Denna gång kommer snabbhetsträningen att utföras m.h.a. en koordinationsstege.

P16 kommer att kallas och träna i sina s.k. Zonlag. Zonlagscoachen är ansvarig för vilka som kallas. Spelarlyftet står för instruktör, plan och träningsinnehåll.

Före träningen
Samling för spelare är 30 minuter innan träningen startar, viktigt är att du håller tiden. Leta upp den anvisade platsen där spelarna skall samlas. Där kommer du att delas in i träningsgrupper och få en kort information inför träningspasset. Kom ombytt!

Under träningen
Var koncentrerad under träningen och lyssna noga på din instruktör, så att du vet hur du skall genomföra övningarna på bästa sätt. Gör alltid ditt bästa under träningspasset!

Efter träningen
Efter träningspasset så gör du, i samband med nedvarvningen, en utvärdering och en sammanfattning tillsammans med din instruktör. Ta gärna med en frukt eller en smörgås som du kan äta direkt efter träningen.

OBS! Varje spelare skall ha med sig en välpumpad och bra boll från sin klubb samt vattenflaska!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kommer klubben likt tidigare att ha med bollar?