lördag 21 februari 2009

Rapport från lördag eftermiddag - MLC

Lördagens eftermiddagsgäng stod som vanligt för en stabil insats. Efter två vunna och två förlorade matcher kunde vi åka hem nöjda efter en väl genomförd cup. I första matchen, mot Hönö, startade laget mycket bra och passningsspelet briljerade. Tyvärr var det nog en spelare för mycket på plan för att vi skulle få fullt betalt för det (5 utespelare + målvakt). Under en liten passiv svacka i mitten av matchen släppte vi in ett mål. Vi hade sedan flera fina räddningar innan energin kom tillbaka. Vi skapade flera chanser att utjämna i matchens slutskede.

I andra matchen förbättrade vi framförallt skyttet - vi sköt helt enkelt oftare - och lyckades vinna med 2-1 mot Kärra. En elegant soloräd med avslutande utsida förbi målvakten gav 1-0 och ett snabbt, kliniskt, avslut i krysset gav 2-0. I den tredje matchen vann vi med 1-0, efter att Kungsladugård haft många chanser att ta ledningen och målis täckte av föredömligt. Vi stred som lejon och ett fint långskott resulterade.

En kvart senare kastade vi oss in i första "play-off" matchen. Rannebergen är ett tufft spelande lag och våra killar fick jobba hårt för att försvara sig i första delen av matchen. Målis fick en nyckelroll och räddade många tunga skott. Till slut smet en pärla in i krysset. Mitt i matchen vände momentet när vi fick en frispark. Den sköt vi i kryssribban, på mållinjen och ut...efter det kom modet och passningsspelet började flyta. Uppenbarligen märkte killarna att vi kan göra mål vi också. Det blev en stark andra del av matchen från lejonen. Till slut vann dock tufft spelande Rannebergen på tyngd. Vi är mycket glada och stolta över killarna som höll geisten och humöret uppe hela matchen och cupen!

(Elliot/Ramtin/Markus/Filip/Alfons/Gustav/Hugo/Joakim/Jonathan)

Martin och Daniel

Inga kommentarer: